Bulgaristan Transit Vizesi

Bulgaristan Transit Vizesi İçin Merak Edilenler

Bulgaristan transit vize kaç günde çıkar?

Bulgaristan transit vize ortalama 10 iş gününde sonuçlanmaktadır.

Bulgaristan transit vize ortalama olarak ne kadarlık sonuçlanır?

Bulgaristan transit vize genelde tek giriş, çift giriş ve çoklu giriş olarak sonuçlanabilir. Uzun süreli almanız ve ya talep etmeniz için; Eşinizin gideceğiniz ülke vatandaşı olması, Gideceğiniz ülkede öğrenci olarak yaşamanız, ya da iş yeri sahibi olursanız uzun sonuçlanma ihtimali vardır.

Bulgaristan transit vizesi aldığımızda Schengen ülkelerine girebilir miyiz?

Geçerli bir Schengen vizeniz yoksa giremezsiniz.

Bulgaristan transit vizesi ile hangi ülkelere giriş yapabilirim?

Bulgaristan transit vize Bulgaristan’dan geçiş için talep edilen bir vize türüdür. 48 saati geçmemek kaydı ile Bulgaristan’da kalış sağlayabilirsiniz.

Transit vizesi başvurusu esnasında uçak ya da otel satın alma zorunluluğu var mıdır?

Bulgaristan transit vizesi başvurusunda satın alınmış otel uçak zorunluluğu yoktur. Otel rezervasyonu ya da kalacak yer sunma zorunluluğu vardır. Mutlaka gerçek bir rezervasyon sunmanız gerekir.

Bulgaristan transit vize başvurusunda araç belgeleri sunmak zorunlu mudur?

Bulgaristan transit vize başvurusunda araç için gerekli olan tüm belgeleri sunmak zorundasınız. Eğer otobüs ve uçak ile gidecekseniz şayet bu biletleri ya da rezervasyonları göstermek zorundasınız.

Bulgaristan transit vize alıp araç ile seyahat edeceğim neler gereklidir?

Araç için, yeşil sigorta, uluslararası geçerli sürücü belgesi ve araç ruhsatı yanınızda bulundurmalısınız.

Türkiye’nin hangi bölgesinde ikamet ederseniz edin Bulgaristan vize başvurunuzu şahsen gelmenize gerek kalmaksızın İstanbul’dan yapabilirsiniz.

Uzun süreli Bulgar transit vize başvuru talebinde bulunabilirsiniz. Uzun süreli konaklamayı gerektirecek durumlarda 6 aylık veya 1 yıllık transit vize talebinde bulunabilirsiniz. Bulgaristan transit geçiş yapılacak ülkede (Makeodnya, Sırbistan…) öğrenci veya çalışıyorsanız veya farklı sebeplerde seyahat edeceğiniz ülkede uzun süreli konaklayacaksanız ikametinizi kanıtlayıcı belgeler sunmanız gerekecektir. Aşağıdaki evrakları kargo veya şahsen bize ulaştırmanız halinde vize işlemleriniz en geç 1 gün sonra başlayacaktır.