Bulgaristan Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi

Bulgaristan Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi İçin Merak Edilenler

Bulgaristan aile ve arkadaş ziyaret vizesi kaç günde sonuçlanır?

Bulgaristan arkadaş ziyareti vizesi başvuruları ortalama 10 iş gününde sonuçlanmaktadır.

Bulgaristan aile ve arkadaş ziyaret vizesi aldığımızda Schengen ülkelerine girebilir miyiz?

Bulgaristan Schengen ülkeleri arasında değildir. Sadece Avrupa ülkesidir ve Bulgaristan ziyaret vizesi ile sadece Bulgaristan’da kalabilirsiniz.

Bulgaristan aile ve arkadaş ziyaret vizesi ile hangi ülkelere giriş yapabilirim?

Bulgaristan arkadaş ziyareti vizesi ile sadece Bulgaristan’da kalabilirsiniz.

Aile ve arkadaş ziyaret vizesi seyahat tarihleri için dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?

Bulgaristan aile ve arkadaş ziyaret genelde 10 iş gününde sonuçlansa dahi 15 gün sonrasında seyahat tarihi başlatılması önerilmektedir. Ve en önemlisi ziyaret davetiyesidir. Mutlaka sizi davet eden kişinin size yabancılar şubesinden onaylı bir davetiye göndermesi şarttır.

Aile ve arkadaş ziyaret vizesi başvurusu esnasında uçak ya da otel satın alma zorunluluğu var mıdır?

Bulgaristan aile ve arkadaş vizesi başvurusunda satın alınmış otel uçak zorunluluğu yoktur. Otel rezervasyonu ya da kalacak yer sunma zorunluluğu yoktur.

Bulgaristan aile ve arkadaş ziyaret vizesi için davetiye zorunlu mudur? Bulgaristan’dan davetiye nasıl gönderilir?

Bulgaristan aile ve ziyaret vize başvurusu için Davetiye zorunludur. Bulgaristan davetiye ile vize almak ziyaret türü için geçerlidir. Davet eden kişi bağlı bulunduğu yabancılar şubesine gidip ziyaret davetiyesi talep eder. Davetiye imzalı kaşeli ve davet edilen kişinin isminin kesinlikle davetiye üzerinde yazması zorunludur. Başvuru esnasında davetiye orijinali zorunludur.

Sayfamızın devamında Bulgaristan aile ve arkadaş ziyaret vizesi için gerekli evraklar, aile ve arkadaş vize başvurularında zorunlu olan davet belgesi, davetiyesiz vize başvuru şartları, çocuklar için yapılan vize başvurularında gerekli evraklar hakkında detaylı bilgileri bulabilirsiniz.

Bulgaristan’da bir aile üyesi veya arkadaşı yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları yanlarına 90 günden az sürecek ziyaretler öncesinde Bulgaristan Aile ve Arkadaş Ziyaret Vizesi almaları gerekir.

İkamet edilen bölgeye en yakın Vize Merkezi temsilcimizi arayarak mesleğinize veya statünüze uygun güncel evrak listesini talep edin. Vize Merkezi temsilcilerimiz memnuniyetle size yardımcı olacaktır. Vize Merkezi temsilcimizden alacağınız e-postada Bulgaristan Aile ve Arkadaş Ziyareti vizesi için gerekli evrak listesiyle birlikte vize ücreti, aracı kurum ücreti, Seyahat Sağlık Sigortası ücretini toplu olarak tarafınıza bildirilecektir.

Bulgaristan’da yaşayan aile üyesini, arkadaşınızı ve akrabanızı kısa süreli ziyaret etmek amaçlı yapılan vize başvuru sürecini başlatmak ve prosedür hakkında ayrıntılı bilgi almak için iletişime geçin.

Bulgaristan Aile Ziyaret Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Değerli Ziyaretçilerimiz, vize başvuruları için beyan edeceğiniz evraklarınızın güncel tarihli olduğundan emin olunuz.

  • Pasaport – Seyahat sonrasında en az bir (1) yıl geçerli olmalı.
  • Biyometrik Fotoğraf – İki (2) adet 35×45 milimetre ölçülerinde son üç (3) ay içerisinde çekilmiş olmalı.
  • Bulgaristan Vize İşlemi Takip Belgesi – Eksiksiz doldurulmuş, Bulgaristan Aile Ziyareti Vizesi başvurusunda bulunan kişi tarafından imzalanmış olmalı.
  • Davetiye: Bulgaristan Aile Ziyareti Vizesi başvurusunda bulunacak kişi veya kişiler adına düzenlenmiş olmalı. Davetiyeyi gönderen kişinin bulunduğu şehrin Polis, Yabancılar Şubesi’nden (Migratsiya) onaylı olmalı.
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Bulgaristan Aile Ziyareti Vizesi başvurusunda bulunacak kişinin Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği.
  • Banka Hesap Cüzdanı fotokopisi. Bulgaristan’a aile ziyaretine gidecek kişiye ait Banka Hesap Cüzdanı fotokopisi. (Hesapta seyahat ve konaklama masraflarınızı karşılayacak miktarda bakiyenizin olması gerekir)
  • Liçna Karta fotokopisi: Bulgaristan Aile Ziyaret Vizesi başvurusu yapacak kişinin Bulgaristan’da ailesi veya eşi var ise: Yakınına ait Bulgaristan Kimlik Kartı (Liçna Karta) fotokopisi. Bulgaristan’dan Bulgaristan Aile Ziyaret Vizesi gönderen kişi, davet ettiği kişinin Bulgaristan’da bulunduğu sürece tüm masraflarını ve bakımını üstleneceğine dair bir Bulgaristan Noteri tarafından tasdiklenmiş Taahhütname (Deklaratsiya) gönderebilirse yukarıda sayılı olan evraklar da olmak şartıyla Uzun Süreli Bulgaristan Aile Ziyaret Vizesi başvurusu yapılabilir.
  • Muvafakatname: Bulgaristan Aile Ziyaret Vizesi başvurusunda bulunacak kişi 18 yaşından gün almamış ise: Bulgaristan seyahatine ebeveynleri ile birlikte gidiyor olsa bile, anne ve baba bu seyahati gerçekleştirecek on sekiz (18) yaşından küçük olan çocuklarına bu seyahati yapmasına izin verdiklerine dair bir Türkiye Cumhuriyeti Noterinden tasdikli Muvafakatname (Her ikisi tarafından imzalanmış) almak zorundalar.